SK&S

Vanuit mijn achtergrond als beeldhouwer heb ik veel ervaring in boetseren naar de werkelijkheid. Dit heeft er toe geleid dat ik in 2007 bij de firma Diortho kon beginnen als sculpteur van levensechte protheses. Daar, en later bij de firma Otto Bock, heb ik de opleiding van prothesemaker van siliconenprotheses gehad.

Sinds begin 2014 werk ik zelfstandig voor diverse opdrachtgevers. Ik doe dit onder de naam Schoonewelle Kunst & Siliconentechniek (SK&S).

SK&S


Levensechte siliconen vinger- en handprotheses

Levensechte siliconen vinger- en handprotheses zijn esthetisch en functioneel.
De prothese wordt gemaakt van medische siliconen. Hiervan is bekend dat zij probleemloos op de huid gedragen kunnen worden.
De prothese wordt gemaakt naar voorbeeld van de andere hand of vinger, compleet met adertjes, sproetjes en handlijntjes. Ook de nagels worden identiek nagemaakt van acryl.
Met een siliconen prothese kun je fietsen, schakelen bij het autorijden, een kopje oppakken of telefoneren.

SK&S


Levensechte siliconen overtrek voor armprotheses

De overtrek wordt over een door de orthopedische instrumentmaker geleverde koker gedragen. Hij biedt tegenwicht en steun en is daarmee zowel functioneel als esthetisch.
Door een levensechte overtrek te dragen valt het voor de omgeving nauwelijks op dat het een prothese is.

SK&S


Levensechte siliconen overtrek voor beenprotheses

Ook deze overtrek wordt over de koker gedragen. Uitgangspunt voor de kleurbepaling zijn de huidskleuren van het andere been. Compleet met sproetjes en adertjes. Zelfs haren kunnen worden aangebracht.
Door het levensechte uiterlijk is het mogelijk om een bermuda of een rok te dragen, zonder dat de prothese direct opvalt.

Siliconen protheses worden vaak vergoed door de zorgverzekeraar.
Opdrachten voor een silicone prothese verlopen vrijwel altijd via een orthopedische instrumentmaker.